TpR® Träningspaket för seniorer

Träning för ditt seniorboende

Öka din livskvalitet genom att förbättra din styrka, balans, rörlighet och kondition! 

TpR- Träning på Recept® erbjuder träningsfilmer för seniorer som bor på seniorboende. Övningarna i träningsprogrammen är noga utvalda av läkare och fysioterapeuter. Samtliga övningar är anpassade till seniorer och deras funktionsförmåga. Övningarna syftar till att bibehålla/öka de äldres styrka, rörlighet, koordination och balans.

FYSS Rekommendationer

Enligt FYSS rekommendationer om fysisk aktivitet för seniorer rekommenderas minst 150min måttlig träning per vecka eller 75 min hög intensitets träning per vecka. Muskelstärkande träning och balans rekommenderas att genomföras åtminstone 2 ggr per vecka.

Träningspaketet innehåller:

Träningspaketet innehåller träningsprogram i form av träningsfilmer där du tränar tillsammans med instruktörer som är antingen läkare eller fysioterapeuter. Träningsfilmerna är uppdelade i olika nivåer och består av nogrant utvalda övningar med och utan redskap. Det finns övningar för dig som är van med träning samt för dig som är nybörjare och har aldrig tränat förr. Det gör träningen med TpR® effektiv, rolig, mångsidig och anpassad till alla.  Övningarna fokuserar på att bibehålla och förbättra styrkan, uthålligheten, rörligheten, balansen och funktionsförmågan. 

Målsättning:

  • Minska fallrisken
  • Förbättra muskelstyrkan och stärka skelettet
  • Optimera ledrörlighet och hållning
  • Bibehålla och förbättra funktionsförmåga
  • Maximera rehabilitering och välmående

Prenumerera på träningspaketet: Seniorboende. Klicka på knappen nedanför för mer information.

Kontakta för mer info

TpR- Träning på Recept® erbjuder ingen medicinsk rådgivning. Om du är osäker rådgör med din läkare

Kroppen är ”byggd” för rörelse. Om man inte rör sig tillräckligt i vardagen är det viktigt att lägga in träning. Att röra på sig genom träning påverkar flera av kroppens organsystem på ett positivt sätt. Regelbunden fysisk aktivitet rekommenderas för en minskad fallrisk, för att förebygga många åldersrelaterade sjukdomar samt för att förbättra styrkan, konditionen och gångfunktionen.